Aanhangwagenrijles BE

Losse lessen van 90 minuten 90,-
Pakket 1 (Dagopleiding) 575,-
Pakket 2 (2-daagseopleiding) 910,-
Proefles 90,-
Praktijkexamen 255,-
De benodigheden voor het aanvragen van het praktijkexamen zijn: Eén Eigen Verklaring (dit is een gezondheidsverklaring). Deze is te verkrijgen op de rijschool . De kosten hiervan bedragen €25.-

 

Pakketten

Pakket 1
Dagopleiding: in een dag het rijbewijs halen. Om 9:00 wordt er begonnen met lessen en om 15:00 wordt het praktijkexamen gedaan. Dit pakket is samengesteld uit 6 lesuren van 60 min. en is voor mensen die al een beetje ervaring met een aanhangwagen hebben. Dit pakket is inclusief examen.

Pakket 2
De 2 daagse rijopleiding: de eerste dag bestaat uit 5 lesuren en de tweede dag bestaat uit 4 lesuren gevolgd door het praktijk examen. Dit pakket is bedoeld voor mensen zonder aanhangwagen ervaring. Dit pakket is inclusief examen.

Welk pakket is voor u het meest geschikt?
Om tot een oordeel te komen wat het meest geschikt is voor de leerling, lossen lessen of een van de pakketten, kan je het beste een proefles van 90 minuten afspreken.

 

Rijbewijs / bevoegdheden

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie personenauto met aanhangwagen of caravan niet over het juiste rijbewijs beschikken.Als men bijvoorbeeld met een hele zware caravan,een paardentrailer of boottrailer wil gaan rijden is vaak het rijbewijs BE vereist. Daarom zijn onderstaand de verschillende eisen en bevoegdheden nog eens op een rijtje gezet.

Rijbewijs B
Geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen waarvan het ledig gewicht + het laadvermogen minder is dan 750 kg. Inbepaalde gevallen is het bovendien toegestaan een zwaardere aanhangwagen voort te bewegen dan 750 kg met alleen rijbewijs B,maar dan is dat gebonden aan twee voorwaarden:
- Het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhangwagen mag niet meer bedragen dan het ledig gewicht van het
trekkende motorvoertuig.
- Het ledig gewicht + laadvermogen van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3500 kg.

Rijbewijs BE
Het gewicht van de aanhangwagen is niet van belang maar is slechts gebonden aan de technische mogelijkheden van het trekkend motorvoertuig (maximale trekhaak-last).Deze maximale trekhaak-last staat vermeld op het kentekenbewijs.Ook het gewicht van de totale combinatie is niet van belang. Deze mag meer dan 3500 kg bedragen. De 3500 kg-grens is alleen van toepassing op het trekkende motorvoertuig.

Tweepaards-trailer
Om te mogen rijden met een tweepaards-trailer heb je een BE rijbewijs nodig, voor dit rijbewijs leer je vooral met een aanhanger door het verkeer te gaan en je leert niet hoe je met paarden in de trailer moet rijden.

Maar om veilig te rijden met paarden heb je ook training nodig, zodat het paard veilig en niet gestresst aankomt op de wedstrijd of bij de dierenarts. Daarom verzorgen wij trainingsdagen met groepjes van maximaal 4 personen waarmee we gaan rijden met een paard in de trailer.
 

Deze dag duurt zes uur en is inclusief lunch. Meld je aan als groep van vier dan betaal je €320,- voor de hele groep. Normale prijs is € 95,- p.p.
 

Om deel te nemen hoef je niet in het bezit te zijn van een BE rijbewijs